چربیهای اشباع، و اسیدهای چرب ترانس از جمله عوامل با خطر بسیار جدی، برای سلامتی قلب و عروق محسوب می شوند و به فراوانی در روغنهای نباتی جامد و مارگارین وجود دارند.
• چاقی و فشارخون اغلب با هم دیده می شوند، بطوریکه ۷۰ درصد افراد چاق دارای فشار خون بالا هستند. لذا رسیدن به وزن ایده آل اهمیت زیادی در کاهش فشار خون دارد.
• هر قدر میانگین نمک طعام مصرفی روزانه کمتر باشد به همان نسبت فشار خون کاهش می یابد.
• در صورتی که فشارخون جنبه ارثی داشته باشد، عوامل محیطی، اقتصادی و روانی و خصوصاً زیاد مصرف کردن نمک سبب بروز افزایش فشار خون می شود.
• فشار خون در کسانی که نمک طعام زیاده از حد (>۶گرم) مصرف می کنند با بالا رفتن سن شایعتر می شود.
• در افراد بالای ۵۰ سال فشار سیستولی بالای ۱۴۰ عامل خطر قلبی عروقی مهمتری از فشار خون دیاستولی است.
• خطر بیماری قلبی عروقی در فشار ۷۵/۱۱۵ شروع شده وبه ازای هر ۱۰/۲۰ میلی متر جیوه افزایش آن دوبرابر می شود.
• افراد با فشار خون نرمال در۵۵ سالگی به احتمال ۹۰درصد در طول عمر خود مبتلا به فشار خون خواهند شد.