دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه / خواندنیهای قلبی / راهنمای تغذیه بیماران قلبی

توصیه هایی برای تغذیه سالم

قلب-غذاهرم غذایی

توصیه های تغذیه برای داشتن قلبی سالم:

  • مصرف غذاهای چرب وآغشته به روغن را کاهش دهید.
  • منابع کلسترول نظیرگوشت قرمز،جگر،مغز،زبان و.....را محدود کنید.
  •  مصرف سبزیجات و میوه های پر فیبر نظیر سیب را افزایش دهید.
  • مصرف دانه های روغنی نظیر گردوبصورت چند عدد در روز و یا طبق توصیه مشاور تغذیه مفید است.
  •  سعی کنید از حبوبات و نانهای سبوسدار استفاده کنید .غذاهای حاوی حبوب و سبزیجات به کاهش چربی و کلسترول شما کمک میکند.
  • تا حد امکان پوست میوه ها جدا ننمایید.
  • بدانید غذاهایی که دراغلب رستورانها ومراکز تهیه غذاهای سرپایی سرو می شوند داری چربی و کلسترول بسیار بالایی هستند.
  • در پخت غذاهای خانگی از حداقل روغن استفاده کنید
  • اگر دارای اضافه وزن هستید با داشتن یک برنامه اصولی آنرا کاهش دهید.
  • مصرف نمک و مواد شور را محدود کنید.
  • میزان چربی خون را کنترل کنید
  • مصرف روغن های مایع خصوصاُروغن زیتون و کانولا در برنامه غذایی میتواند مفید باشد.
  • ار مصرف روغن های جامد و موادی نظیر محصولات قنادی که در تهیه آنهاازاین روغن ها استفاده میشود بپرهیزید.
  • توجه داشته باشید مصرف بیش از حد هرگونه روغن میتواند باعث چاقی شود.
  • قبل از پخت چربیهای قابل رویت گوشت و مرغ را جدا نمایید.
  • مصرف ماهی بدلیل داشتن چربی مفبد امگا 3به صورت دو بار در هفته توصییه میشود.
  • مصرف میگو بدلیل داشتن مقداری کلسترول بصورت مداوم توصییه نمی شود.